طـراحی نشانۀ دفتـر معمـاری رداد

Radad Architecture Office / 1400

درباره شرکت معماری رداد

طراحی لوگو برای شرکت‌های معماری و ساختمانی از بیشترین سفارش‌های کاری من بوده و بسیار برایم لذت‌بخش و جذاب است، چراکه معماران تمایل بیشتری به ایده‌های مینیمال و تایپوگرافیک نشان می‌دهند و دست من به عنوان طراح برای ایده‌پردازی در این پروژه‌ها بازتر است.
«دفتر معماری رداد» متشکل از دو معمار متخصص است که با گروه‌های اجرایی مختلفی برای انجام پروژه‌های معماری خود همکاری می‌کنند.
طراحی نمای ساختمان، طراحی دکوراسیون داخلی، طراحی پلان، طراحی غرفه‌های نمایشگاهی و حتی طراحی موزه بخشی از فعالیت‌های این شرکت معماری است.

ساختار و تناسبات لوگو - دفتر معماری رداد
طراحی لوگوتایپ - دفتر معماری رداد - محسن خضری
دفتر معماری رداد - طراحی لوگو - نسخه نگاتیو
طراحی لوگوتایپ انتزاعی-شرکت معماری رداد

استراتژی طراحی لوگوی رداد

طبق گفته‌های سفارش‌دهنده قبلاً نشانه‌ای برای این دفتر طراحی شده که به دلیل فرم‌های سنتی و نامتناسب، اصلاً مورداستفاده قرار نگرفته است!  
طبق تفاهمی که در بریف طراحی لوگو مکتوب شد، نشانه می‌بایست ساده، مدرن، حرفه‌ای، واضح و جدی طراحی شود، بنابراین نمایش تزیینات اضافی، فرم‌ها و رنگ‌های سنتی، الگوهای تاریخی و شکل‌های پر جزئیات، هیچ تناسبی با اهداف و چشم‌انداز کاری این شرکت ندارد؛ همچنین نیازی به نشان دادن هویت خاصی از شهر یا معماری گذشته ایران در طراحی لوگو ضرورت نداشت.
ساده گرایی در رنگ و محدود کردن پالت رنگی به سیاه‌ و سفید یا خاکستری‌های گرم از دیگری پیشنهاد‌های سفارش‌دهنده بود که با ارزش‌های مدنظر این دفتر تناسب داشت.

طراحی نسخه‌های لوگو - دفتر معماری رداد - محمد محسن خضری

فرآیند طراحی لوگوی رداد

به دلیل فرم‌های ریتمیک حروف در کلمه‌ی «رداد» امکانات تایپوگرافی زیادی برای خلق یک نوشتاری وجود داشت.
در مرحله ارائه طرح‌های اولیه به کارفرما (Presentation)، تعداد پنج اتود متفاوت ارائه شد که ساده‌ترین طرح مورد توجه قرار گرفت که ترکیبی مربعی دارد. چهار حرف در قالب یک مربع، کلمه رداد را تشکیل داده و تغییر حرف «ر» با رنگ زرد برای ایجاد توجه و تأکید انجام شده است.
پس از تائید نسخۀ اولیه لوگو، تمام نسخه‌های کاربردی آن اعم از نسخۀ اصلی(Full Version)، تک‌رنگ(Monochromatic Version)، نگاتیو(Negative Version)، زمینه رنگی و همچنین ترکیبات افقی(Horizontal version) و عمودی (Vertical Version)، طراحی شد و همه نسخه‌ها با فرمت‌های مورد نیاز تحویل کارفرما داده شد.

دفتر معماری رداد - طراحی هویت بصری - محسن خضری

همچنین طراحی هویت بصری که شامل سربرگ، پاکت، کاغذ یادداشت بود طراحی شد و به صورت چاپی تحویل کارفرما کردید. 
لازم به یادآوری است که در مرحله ارائه طرح‌ها، جمعاً پنج طرح و ایده متفاوت به کارفرما ارائه شده بود که دو مورد از آن‌ها برای نمونه آورده شده است. بنابراین نمونه‌های ذیل مواردی هستند که در اولویت‌های بعدی سفارش‌دهنده قرار داشتند و بنابراین مورد استفاده قرار نگرفتند. 

دفتر معماری رداد - طراحی نشانه پیشنهادی - نسخه سیاه و سفید
دفتر معماری رداد - نشانه پیشنهادی - نسخه کامل لوگو
گروه معماری رداد - نشانه پیشنهادی - نسخه نگاتیو
گروه معماری رداد - نشانه پیشنهادی - نسخه مونولاین

نشانه‌ای که در ادامه آمده، بر اساس نظام ترسیم موازی(پرسپکتیو موازی) طراحی شده و تداعی کننده فضای داخلی یک ساختمان است، به نحوی که به نظر می‌رسد دیوارهای روبروی آن به رنگ زرد در آمده‌اند. دیوار حائل نماینده حرف الف و کفپوش نماینده حرف «ر» فارسی است. محمد محسن خضری / مرداد 1400

دفتر معماری رداد - طراحی لوگو - نشانه پیشنهادی
دفتر معماری رداد - طراحی لوگوتایپ - نشانه پیشنهادی
دفتر معماری رداد - طراحی نشانه پیشنهادی - ساختار و تناسبات لوگو
دفتر معماری رداد - طراحی نشانه پیشنهادی