طراحی لوگوی استودیو فائــزه
استودیو طراحی و ساخت مهرهای دستساز / 1399
استودیو فائزه، نام کارگاه طراحی و ساخت مهرهای دستسازی است که توسط فائزه رئیس السادت در سال 1395 در مشهد راهاندازی شده است.
این مهرها در حال حاضر تنها از طریق یک صفحه اینستاگرام بنام Faezeh Studio به مخاطبان معرفی و عرضه میکند. طرح مهرهای استودیو فائزه دامنهی وسیعی از موضوعات را در بر میگیرد؛ تصاویر حیوانات، گیاهان، اشیاء روزمره، کلمات و جملات تایپوگرافی شده، شخصیتهای کارتونی و… که برای شخص سفارشدهنده احساسی، خاطرهانگیز و یا دارای معنایی استعاری است. به عبارت دیگر خریداران این مهرها اهداف متنوعی دارند، گاهی تزیین، گاهی به عنوان لوگو و امضاء و گاهی انتقال پیام و احساسات شخصی
این مهرها معمولا برای تزیین موضوعات مختلفی همچون دفترچه خاطرات تصویری(Scrapbook) و دفترچه برنامهریزی شخصی(Bullet Journal) استفاده میشود. اسکرپ بوک به دفترچه خاطراتی گفته میشود که هر فرد با ذهنیت خود و با تصاویری همچون عکس، مهر، نوشته و استیکر آن را تزیین و خاطرهانگیز میکند. بولت ژورنال هم دفترچهای است برای برنامهریزی روزانه که به طور ویژه شخصیسازی شده است.
علاوه بر موارد گفتهشده، تزیین بستهبندی هدیه یا محصولات دستساز از جمله کاربرد این مهرهاست. نقوش این مهرها بر روی لینولئوم با مغارهای مخصوصی حکاکی میشود و معمولاً با استمپ های آبی بر روی سطوح کاغذی یا مقوایی و پارچهای چاپ میشود.
روند طراحی لوگو استودیو فائزه
مخاطبان هذف این استودیو غالباً دختران 20 تا 25 ساله هستند. اصلیترین پیام، رؤیاپردازی است و شعار آن هم بر این اساس نوشته شده است.
استودیوی رؤیاپردازی | A studio for Dreaming
این شعار به لذت بردن از رؤیا با داشتن مهرهایی که روایتگر داستانی خاطرهانگیز است اشاره دارد. بر همین اساس سفارشدهنده میخواست لوگو کیفیتی نوستالژیک، تزیینی داشته باشد و حسی از رؤیاپردازی را تداعی کند.
در مجموع سه گزینه برای طراحی در اولویت قرار گرفت:
اول: تصویری از چهره فائزه که نام برند همان نام ایشان است و برای مخاطبان، شخصیت دوستانه و شناخته شدهای دارد.
دوم: ترسیم فضا یا جانوری که تداعیکننده حس رؤیاپردازی و خیالپردازی باشد.
سوم: استفاده از ابزارها و وسایل ساخت مهرهای دستساز.
درنهایت تصمیم بر این شد که با اولین گزینه یعنی برداشتی از چهره فائزه روند طراحی آغاز گردد، شروعی که خوشبختانه با تایید و نظر مساعد سفارشدهنده همراه بود.
بر این اساس، نوع لوگو، مدالی (Embelem Logo) در نظر گرفته شد. این نوع از لوگوها در واقع اولین لوگوهایی هستند که پس از انقلاب صنعتی در اروپا رواج پیدا کردند و امروزه برای مخاطبان حسی نوستالژیک را به یادگار گذاشتهاند. لوگوهای مدالی معمولا دارای پیچیدگی و جزییات هستند. تصویر و ایده اصلی داخل یک کادر هندسی طراحی میشود و نام برند، شرح فعالیت، شعار برند و سال شروع فعالیت دور آن به شکل هندسی میچرخد.
در مرحله سادهسازی چهره، ابتدا عکسهایی از چهرهی فائزه دریافت شد که بین آنها یک مورد که زاویه و ویژگیهای بهتری داشت انتخاب شد. روند سادهسازی با حفظ خصوصیات و حس و حال آن کار پیچیدهای بود و زمان زیادی صرف آن شد. پس از خلاصهسازی چهره، هاشورها و ستارههایی که تداعیکننده فضای شب و حس رویاپردازی هستند در زمینه آن قرار گرفت.
برای پالت رنگی به کار رفته در لوگو ترکیبی مکمل در نظر گرفته شدند که الهام گرفتهشده از رنگ استمپ آبی و کاغذ گراف قهوهای رنگی است که استودیو فائزه در بستهبندیهای خود از آنها استفاده میکند. / محمد محسن خضری